fyrkantiga ögon?

Har suttit framför datorn sen innan 21, har kollat runt bland olika bloggar och framför allt sorterat i mina foton. Nästan 3Gb huller om buller, så nu ligger dom i olika "års-mappar" Vet inte vad jag ska göra med alla foton, vågar inte ha kvar dom på datorn om den crashar, usb-minne o cd-skiva kommer jag att bli av med och framkalla är för dyrt....

Nu ska jag gå o lägga mig o fortsätta läsa Villa Bonita som jag påbörjade igår.

Natti natti


Dagens

Väder: Mulet och blåsigt
Middag: Vet inte än
Planer: Baka morotskaka innan M's faster och hennes kusin kommer 
Tv:  Outsiders
Vill: Att mäklaren ringer med ett positivt besked
Bör: Ringa verkstaden och vetrinären

Kinamat, Max, Ozzy och vitlaserad...

Vi kom till slut iväg till Malmö igår, var inne på Babyringen och beställde en vitlaserad tripp trapp stol och ljusblått klädsel till sittvagnen, DYRT! har fått lite bidrag som tur är :o) Riktigt snyggt kommer det att bli :o) Laddar kanske upp bild senare.

Jag vile äta kinamat, så vi körde till Lund för att äta på restaurangen vid Mårtenstorget. När vi väl hittade in till den gatan, är jue enkelriktat överallt dessutom så har vi aldrig parkerat utanför innan men nu hade vi K med o ingen vagn. Men ivf, så parkerade vi precis utanför och skramlade ihop 13 kr till parkeringen, när jag lagt på sista 5:an så säger M "jaha, då kan vi köra igen" och pekar på dörren till restaurangen SEMESTERSTÄNGT!! Så j-la roligt! 13kr åt helvete! Ok, inte mycket men är ändå retligt. Och jag som så gärna ville ha kinamat! Körde till Max istället...

Vi kom till mamma vid 17-tiden? Åt jordgubbar och glass *mums* o snackade lite skit. Körde sen hem med lilla kissen som vi döpt till Ozzy

Nu ska jag iväg o handla, M ville ha chili con carne till middag...


Dagens

Väder: Mulet som vanligt
Middag: Vet inte än, kanske kina mat :o) *mums*
Planer: Kanske in till malmö och sen hämta hem kissen
Tv:  ??
Vill: Åka in till malmö så man får det överstökat
Bör: Duscha och äta frukost

Mera kul :o)

Fem saker som finns på din "att göra lista" idag
Laga mat,
ringa mäklaren,
städa på toaletten,
handla
betala räkningar

Vad gjorde du för tio år sedan?
Då var jag 14, hade nyss slutat 8:an. Sommarjobbade kanske och umgicks med kompisar?

Ställen du bott på
Ystad, Köpingebro och Sjöbo
 
 Fem saker du skulle göra om du blev biljonär
Köpa huset som vi vill ha o renovera allt innan vi flyttar in
Betala av alla lån som vi har

Åka till Kina eller Japan

Köpt massor med nya kläder
Gått ner från heltid till antingen del- eller halvtid


Regn, åska och nannat länge

Min lille påg är trött idag, han har sovit sen 14.30. Annars sover han högst 30min mitt på dan. Men ivf så fick jag ett ryck o städade på toaletten, dammsög och tvättade golven. Ska börja med maten om en stund så den är klar när M kommer hem vid 17-tiden.

Innan idag vid 12-tiden när jag satt o gav K mat så blev det jättemörkt på en gång och lika fort som det blev mörkt börade spöregna och åska som tusan! Jag fick fart o drog ut kontakterna till datorerna och tven.. Åskade sen o spöregnade i 40 min ungefär. Sen dess har det regnat till o från hela tiden :o/

Har pratat med mäklaren idag :o) Pratade med banken igår, de hade glömt bort oss!!! Så arg jag blev när M berättade det! J-la skitbank! Är glad att jag inte är kund hos dom!

Rapsbaggarna



Rapsbaggarna av Karin Brunk Holmqvist
Läste ut denna bok igår, den var helt ok. Handlar om två äldre bröder som bor i Onslunda utanför Tomelilla.
De blir rikskändisar över en natt tack vare lite spottat snus och nyfikenhet :o)

Dagens

Väder: Mulet som vanligt
Middag: Karré med pommes o bearnaisesås
Planer: Städa toaletten och plocka lite
Tv:  ??
Vill: Sova en stund till
Bör: Betala in räkningarna, ringa till verkstaden m.m.

What's love got to do with it



Denna filmen är såå bra, vill ha den men hittar inte den nånstans...
Nån som har nåt tips om var man kan köpa den?

Idag

Idag har jag haft fullt upp men har ändå inte gjort nåt känns det som, jaja orkar inte rabbla upp vad jag har gjort.
Ska snart gå o lägga mig och fortsätta läsa Rapsbaggarna.


Onsdag

K ligger i sängen o leker och somnar förhoppningsvis snart, då ska jag passa på att äta det sista av morotskakan :o) Den var riktigt god :o)

Idag har jag vatt med A på boan, har även vatt o gott en nostagli tur i området där vi växte upp. Gick förbi huset där jag bodde fram tills jag var 17, som där såg ut! Rent vildvuxet och skabbigt!

Orkar inte skriva mer, är rent slut.. blir sängen tidigt idag känns det som.

Dagens

Väder: Mulet som vanligt
Middag: antingen rester från frysen eller nåt ute med A
Planer: Till Boan o möta A om 1½h och sen nostalgipromenad i Ystad
Tv:  ??
Vill: Träffa A nu! 
Bör: Äta frukost och göra mig färdig

Fixat

Fixat o tixat lite med utseendet på bloggen som ni kanske ser, är inte klar än så mer kommer men det får bli en annan dag.
Nu ska jag zappa lite o äta morotskaka :o)

Duktig :o)

Nu har jag vatt duktig, tycker jag själv ivf. Har bakat en morotskaka, diskat en j-la massa, startat en maskin tvätt, vikt o lagt in rentvätt, dammsugat samt badat K. Borde vattna blommorna med men det orkar jag inte, inte just nu ivf.

Jag får mest gjort här hemma mellan 16-19 varje dag förutom när M jobbar förmiddag. Vet inte varför egentligen bara är så..

Nu är min STORA lillasyster på väg till Spanien och Barcelona, hon  skulle vara på Kastrup vid 16, så antar att hon är uppe i luften nu. Hade inte vatt helt fel med en solsemester. Fast jag var jue på Jamaica för ett år sedan men ändå. Får spara ihop pengar och åka sen när K är lite äldre så han osse har lite glädje av det.

Nä nu ska jag se Unga mödrar och vänner. Därefter ska jag försöka få K i säng och sen smaska på morotskakan :o)

Döden

Döden har åter igen besökt huset, för ett år sedan var det vår granne som kola vippen och denna gången var det kärringen ovanför. Såg annonsen i tidningen idag, hon dog för 3 veckor sedan och när jag tänker efter så har det vatt väldigt tyst den senaste tiden. Ingen som har spelat christer sjögrens i love europe 10ggr om dagen, inte vatt nån säng som knarrat o ingen tv som överröstat vår tv..

RIP Birgit!


Hoppas!

Hoppas att telefonen ringer imorgon med ett positivt besked! *håller tummarna så de blir blåa*

K har nyss somnat, äntligen! Så nu ska jag gå ut i köket o hämta de sista jordgubbarna som vi fick av mormor o morfar igår :o) Har tvättat en maskin mörk tvätt nu ikväll, skulle ta min tröja jag hade på mig med för där är vita rap och kräk fläckar på den (sånt får man tåla nu för tiden) men glömde den såklart vilket jag nyss upptäckte när det kom en fin arom upp i näsan av sur mjölk!

Hitler


Lånade denna filmen av J igår, Hitler, the rise of evil. Den var riktigt bra, synd att den var så lång bara.. Handlar om hur han kom till "toppen" i Tyskland. Skrämmande hur en så SJUK människa kan få så mycket makt! 

K har sovit i en evighet! Sov hela kvällen igår nästan, sen hela natten från ca 22-8.20 imorse och nu har han sovit sen 10.45... Jag sitter klar och väntar på att han ska vakna så vi kan komma iväg. Har inte brått som tur är. Har dessutom passat på o spela guitar hero, har fått låna 2:an av en kompis och jag klarade medium nu idag :o) HARD, here I come!


Dagens

Väder: Regn
Middag: Antagligen ingenting
Planer: Hem till pappa o fira J som fyllde 18 igår
Tv:  ??
Vill: Fortsätta läsa Rapsbaggarna
Bör: Äta frukost

Lill-kissen

Nån som kan nåt bra namn till en katt? Hona eller hane spelar ingen roll. Den heter för tillfället lill-kissen men det kan den jue inte göra för all framtid..

J & J

Fyller båda år idag! Grattis till er!

Min syster J fyller 18 idag! Helt ofattbart! Svårt att se henne som vuxen (ja, jag tycker man är vuxen i 18-20 års åldern), kommer alltid att minnas när vi lekte när vi var små. O när vi samlade burkar på nån färja. Fia med Knuff ska man spela med henne, annars behöver man inte alls spela!

J fyller 25! Han firar sin dag ute i skogen med SSAG, men det är det han lever för..

Älska!

Sex and the city, hade nästan glömt så bra den serien är! Nu måste jag bara se filmen! Men känner inte för att lägga 80kr (eller vad det kostar) på att se den på bio, så jag får så snällt vänta tills den går att hyra..

Ser fram emot imorrn :o)

natti natti

WooHoo!

Verkar som om min nya strategi med att få K att somna funkar! ja, han har ivf vatt tyst sen jag gick ifrån sovrummet för 5 min sen :o) Hoppas det funkar! Minns inte senast han somnade så här tidigt..

Ska vänta en stund till innan jag går in o startar tven i sovrummet, är jue fotboll på teven som M tvunget ska se på SIN teve. Så jag får så snällt titta på sex and he city-maratonet i sovrummet. 3:an har planerat in det perfekt! Tjejprogram på tv hela kvällen medan killarna tittar på fotboll :o) Kan det bli bättre? Tycker dock lite synd om de som bara har en tv och tvingas till o se på den j-la fobollen.. Jaja, nu ska jag gå o diska nappflaskorna och sen gå in o starta tven :o)


Huvudstäder

Tänkte på det innan, jag har aldrig vatt i Stockholm! Köpenhamn däremot har jag vatt i minst 1gång per år..

Huvudstäder jag vatt i: Köpenhamn-Danmark, Kairo-Egypten och Kingston-Jamaica. Tror det var alla, skulle även vilja besöka Tokyo eller Peking :o)

I vilka huvudstäder har ni varit?

Förvänansfull...

...inför nästa vecka :o)

Ystad

Var i Ystad hela dagen igår :o) Gick en sväng på stan, fikade på Snuggels, var hemma hos en kompis som flyttat till den delen av Ystad där jag växte upp, NOSTALGI! bestämde att vi måste ut o gå en sväng där en dag.

Igårkväll rensade jag 2 liter jordgubbar som vi fått av min mormor o morfar och sen åts det jordgubbar :o) har lite kvar som åker ikväll *mums*


Dagens

Väder: Molnigt
Middag: Vet inte än
Planer: Har inga
Tv:  ??
Vill: Sitta på Espresso House och snacka bort några timmar
Bör: Diska

Dyrt! :o/

Var nyss o handlade lite som vi behöver, köpte bl.a ett paket schnitsel (vet inte jur det stavas), mjölk, mat till K, smör, bröd och pålägg och lite annat som vi behövde. Gick på nästan 500kr! Man har snart inte råd till att sätta mat på bordet känns det som. Ändå så köpte jag inget onödigt förutom en ask persikor som kostade 26kr.. *suck*

Nåja, gnäll o gnäll... K var gnällig i affären och när jag kom hem så lade jag han i vagnen och han somnade på 2 sek *s* Nu ska jag diska och sen väcka K, ge han mat och sen iväg o hämta M på jobbet sen ska vi iväg o kolla en grej :o)

Tänkte på det, i barnvagnen somnar K hur lätt som helst (man behöver inte ens köra den fram o tbx) men i sin säng vägrar han sova... Man kanske skulle låta han sova i liggdelen i sovrummet eller ta filtarna från vagnen in i sängen? Man kanske ska prova?

mobilkul

1. Öppna skickade meddelanden på din mobil.
2. Bläddra igenom tills du räknat till 10 och skriv första meningen i sms:et.
3. Gör så på varje fråga.

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Ja, du fick låna det

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Hehe tack :o)

Vad säger din mamma innan du går och lägger dej?

Jag kan inte komma imorgon

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?

Nu är här både rabarberpaj och dumlemuffins som väntar på dig

Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?
Vi kör om 10min ungefär


Taget från www.jessicapilman.blogg.se

Fredag

Ska iväg i eftermiddag igen :o) WooHoo! Hoppas det går som vi vill!
Ska hämta M på jobbet sen ska vi direkt iväg :o)


Nu

har vi vatt o gjort det vi skulle göra :o)

Nybadad

Nu har jag badat K, det uppskattade han som vanligt :o) Mysigt o ligga och plaska och stänka ner golvet. Tur att det finns handdukar! Han har precis somnat så nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen diska kanske, vill inte diska men det måste göras :o/ Längtar tills senare i eftermiddag :o))

idag

är det riktigt kallt ute! O det blåser som satan fortfarande! Men tycker nog att det är ganska skönt, för då kan man vara inne med gott samvete. Idag hade jag inte tänkt göra så mycket, inpackning i håret, plocka undan rentvätten, kanske dammsuga. Får se vad det blir, men allra helst så skulle jag vilja läsa en bok idag, var evigheter sedan! Men jag har en känsla av att om jag sätter mig ner o ska börja läsa så är där en liten som protesterar.. Sen i eftermiddag ska jag hämta M på jobbet, sen iväg o fixa en grej och sen lämna M på jobbet igen... Jag hoppas att det går vägen men ändå inte.. Jaja vi får se vad det blir av det...

Dop


Hade dop igår, dagen började väl inte så bra. Vi fick besök här hemma och de åkte 35 min innan vi skulle köra. J sov här och ingen av oss 3 hade duschat, K hade inte fått mat, hade inte packat ner det sista m.m. O precis när vi alla var färdiga och bara skulle byta body på K så börjar han göra nr 2 och det tar jue som sagt nåna minuter så det var bara till att vänta.. Jaja, vi kom iväg ca 20 min senare än vad vi hade tänkt oss. Väl i kyrkan så var prästen sen, m&m trodde det började 30min senare än vad det gjorde så dom + några andra var osse sena *s* Vet inte vad klockan var när de ringde i kyrkklockorna men det blev bra ialf :o) K va trött och hade en snygg sovställning i J's famn.

Mottagningen kan väl bara resulteras i ett ord, VARMT!!! och det luftade ingenting :o/ Som tur var så hade vi fått låna svärmors golvfläkt så det hjälpte jue lite :o) Tur att man hade ombyteskläder med sig! Fick många fina presenter bla. en stor glasstjärna med foto och inskription, lyckopeng, sparbössa, pengar, blommor, nalle-halsband, speldosa m.m.

Vi körde från lokalen strax innan 17, väl hemma packade vi upp en del och sen blev det soffan resten av kvällen. Man var rent slut! Värmen kör slut på en.. Men det var ändå en lyckad dag med god mat och trevligt sällskap :o)

senaste dagarna

Torsdag: A var här :o) Vi var o åt på Pe-Ge's, snackade skit, lekte med K. När K somnat så spelade vi Skip-bo, kul kul :o)
Kom i säng rent för sent...

Fredag: TRÖTT! inte sovit många timmar :o/ Vi gjorde inte så mycket, var ute o gick i 2 h. Jag blev jätteglad när M erbjöd sig att laga mat!

Idag: Nyss kommit upp nästan. Har startat en maskin tvätt o busat med K. Vi har fullt upp idag! Mamma kommer snart o lämnar dopklänningen (som hon har tvättat och strukit) Sen bär det av till Coop o sen till Tolånga, efter det till Tomelilla (håll tummarna för att dom har billig bensin på jet) När vi är klara i tomelilla ska vi tillbaka till Tolånga och spendera några timmar där innan det är dax att åka hem och laga mat, kyckling i min currysås *mums*

Imorgon: DOP! Kommer att ha fullt upp fast vi fixar det mesta idag

Dagen i bilder

image20

4.55 K vaknade och var hungrig



image21

8.05 väckarklockan ringde, VARMT UTE!



image22

9.45 körde hemifrån



image23

10.00-11.25 Information om smakportioner


11.30-12.00 Hämtade M på jobbet och snackade lite skit



image24

12.30-13.45 Dopsamtal och kanelbulle ätande



image25

14.15 Days of thunder på tv



image26

14.45 Pratade i tele med A



image28

15.15 Plockade undan på soffbordet



image27
15.45-Nu    K sover så jag sitter här o väntar på A ska komma,
sen blir det väl en massa prat, matlagning, leka och mata K
(dock inte samtidigt *s*)


Dagens

Väder: Varmt o skönt :o)
Middag: Min korvgryta
Planer: Information om smakport och sen dopsamtal
Tv:  ??
Vill: Sova en stund till
Bör: Förbereda mer inför dopet

Såja

Nu har jag diskat och plockat undan lite i köket. Ska snart väcka K som sovit länge nu. Vi ska gå o möta M och sen gå till Pe-Ge's o äta mjukglass *mums*

Tänkte att vi skulle ha min korvgryta till middag idag, så plockade fram korven från frysen. Tittade i reklambladet från coop nyss och såg att dom har billig färsk marinerad kyckling (som både jag o M älskar) så det får nog bli kyckling idag istället så får det bli korvgryta imorrn.

Fågelfajt!


Var bråk mellan koltrastar och små kråkor (inte dom stora helsvarta) på cykelstigen utanför vårt inatt. Vem som vann? Ingen aning, jag gick o lade mig men de höll ett j-la liv!

Dagens

Väder: soligt :o) Blåser mycket..
Middag: falukorv och potatismos
Planer: Allt som bör göras men inte orkas med
Tv:  Gossip girl
Vill: Spendera pengar
Bör: Tvätta, diska, plocka undan m.m.


Framsteg!

Vet ni vad K gjorde nyss? Han ligger brevid mig här i soffan, han vände sig från rygg till mage och tillbaka igen. Första gången han har gjort det :o) Igår eftermiddag låg han o sov på sidan, såg riktigt sött ut..

Örk!

Vid 5-tiden imorse stod jag på balkongen och rökte, råkade då titta bort mot min stol och såg då ett spindelnät mellan stolen och balkongräcket som var fullt med bruna prickar. Trodde först att det var nåna fröer från ett träd eller nåt. Men tänkte att dom fröar jue inte nu o dessutom så fanns prickarna bara där så jag gick dit o tittade nogrannare. Ser då att det är bebis spindlar, jag ljuger inte om jag säger att där var ca 100! Örk! Jag hämtade flugsmällaren och tog bort det och hoppasdes på att de flesta skulle dö, för hur roligt hade det vatt med ca 100 spindlar när dom blivit lite större? Var ute nyss o kollade igen, där är ca 20 st kvar så fick bort de flesta :o) Men ska för säkerthetskull ta en vända till med flugsmällaren *s*

image11

Nån som känner för att räkna dom?


Helgen

Lördag: Uppe tidigt med K som vanligt, ville gå o lägga mig igen redan när jag gick upp. Var riktigt trött hela dagen! På eftermiddagen kom A hit, vi gick ner en sväng på sjöbodagarna. Man kan väl säga så här att Köpingebro-dagen har mer att erbjuda än vad sjöbo har + massor av folk i Köpingebro som är ute vilket det inte var i Sjöbo. Skillnaden på Köpingebro och Sjöbo för er som inte vet. I Köpingebro bor det ca 1200 pers och i Sjöbo 12000 pers *s* Jaja, vi gick ivf till Pe-Ge's o åt mjukglass :o) Till middag blev det lax med en übergod sås :o) På kvällen satt M o A och spelade X-box 360 medan jag nattade K...

Söndag: Blev väckt av telefonen 7.28! varför ringer man så tidigt en söndagmorgon?!?! Inte kul! K vaknade ivf o somnade inte om så det var bara till att gå upp *gäsp* Jag var lika trött som jag var igår.. Han somnade igen strax innan 10, då även jag passade på att sova lite :o) Vaknade strax innan 12 av att lillkillen låg o skrattade i sin säng..
Eftermiddagen spenderades lite på balkongen och lite i soffan. Körde sen ut till svärföräldrarna och grillade :o) Jag satt nästan o somnade i deras soffa vid 20-tiden så drack en kopp kaffe och nu är jag riktigt pigg..

Gjorde föresten rabarberkräm idag, har jag inte gjort innan. Vet inte vad jag gjorde för fel för den var inte det allra minsta syrlig och ändå hade jag inget socker i... Nån som är duktig så får ni gärna tipsa om hur ni brukar göra.