Inte mer?

Klockan är bara strax efter 15, känns som det är närmare "ställa sig i köket o laga middag" dax. M slutar jobba om ca 2 timmar och jag har redan vatt en sväng hos tandläkaren, handlat, snackat skit, kört en maskin tvätt, diskat, dammsugat, städat till marsvinet, fotat marsvinen, k, o katten tillsammans m.m.


Tillbaka!


Nu är brevet tillbaka igen! Inte det som är på bilden, det som kom nu idag har vi fått två gånger innan, är så himla trött på detta nu!

Nu på förmiddagen var jag med K på information hos tandläkaren. Inte så jättekul, det enda hon sa på 20min som jag inte visste innan var att barn- och vuxen tandkräm är precis likadana föutom smaken så man kan faktiskt ge "vuxen"tandkräm till barn, intressant va? I väntrummet så var K på golvet o lekte, han reste sig upp mot en stor leksakslåda o släppte taget o stod helt själv! Han tappade dock balansen efter 4sek o hade trillat om jag inte hade fångat upp honom!

Usch!

Det kommer inte att bli kul för alla som ska ut ikväll! Vi har nu 2grader o det ösregnar, så kul det kommer att bli när temperaturen sjunker! Tur att jag inte ska ut mer idag!

K är rent slut sen igår! Vi var hemma strax efter 22, han sov som en stock fram tills 7 då han ville ha mat, nästa gång väckte han mig strax efter 9. Sov sen igen i 2½ timme! Nu sover han igen! Är inte lätt o vara runt på massa kalas!

Hemma snabbt..

Dagen har gått i ett idag! Gjorde vetekuddar på babycafet i förmiddags, jag hittar inte min så det var perfekt! Åt smaskiga bullar hemma hos pappa o drack sen kaffe hos C. Jag har vatt hemma i 45min ungefär, K sover men måste tyvärr snart väcka honom eftersom vi ska iväg igen...


K ca 2½vecka gammal

Pappa del 2


Jag o pappa på mina föräldrars bröllopsdag 22? juni 1984




Jag o pappa i Tyskland?



Pappa på sin födelsedag för 3 år sedan

Pappa :o)

Ahh så irriterande, skulle jue lägga upp bilder på pappa men det går inte :o/ Jaja, får ta det senare.
Idag är det fullt upp! Ska till Lövestad på babycafé nu kl 9, sen direkt efter det ska jag hem till pappa o fira han vid 12-tiden, efter det ska jag ill C o snacka lite skit. Hem o sen iväg vid 18-tiden igen. Ska fira en av K's kusiner som fyller 16idag! Sen är det natti natti som gäller.

Grattis pappa 55 idag och kusinen K 16år idag  :o)

Världens längsta man?

Igår på utbildningen så träffade jag 3 andra från föräldragruppen. Var rätt så kul för att på deras 8månaders koll på Bvc så hade barnen varit 69-, 71- och 70cm långa! Så lång eller kort rättare sagt var K för 2 månaders sedan, idag var han 76 lång o väger 8400g!


Tack så mycket :o)

Var på Netto efter att vi vatt på Bvc, behövde ladda på min telefon så köpte en kod där eller vad det heter. När jag kom hem o tryckte in koden så stod där "ditt nya saldo är 250kr" Men hallå! Jag laddade på med 150kr inte 250 men det är bara att tacka o ta emot :o) Nån gång ska man ha turen med sig :o)


Tisdag



Har vatt uppe i 2 timmar redan! Så är det att ha småbarn! i har inte gjort någonting sen vi gick upp, legat o myst i soffan o busat lite. Dagens planer är inte alls roliga.. dammsuga, till Bvc för mäta,  väga och BOEL test..

Duktig!

Jag var uppe tidigt imorse, skulle på utbildning om olycksfall på Bvc, kanske inget kul ämne men väldigt viktigt. Träffade massa folk från föräldragruppen :o) Kom hem för en timme sedan ungefär, jag har städat bilen invändigt så nu är den riktigt ren :o) Vet inte vad jag ska göra resten av dagen.. diska, tvätta? Det vanliga?

Knäpp?


Kalla mig sinnes nu om ni vill men jag vill faktiskt tvätta o städa bilen! Den är inte städad invändigt sen förra sommaren så det börjar bli dags!

Helgen

Fredag: Mötte M nere på marknaden innan 12,  jag köpte strumpor o en jätteskön jacka! Träffade mormor o morfar så bjöd hem dom på kaffe o munkar. Ungefär 5min efter att de kört så kom E, G o M in en sväng. 25min efter att de hade kört så kom K för att vi alla skulle åka in till Nova Lund o köpa present till K.  Blev McDonalds till middag. Var hemma igen ca 21.45. Vi tittade på singing bee o sen gick jag o lade mig.

Lördag: Körde ner till Ystad o köpte en ny bilstol o sen ner till stan för att träffa J, åt en jättegod bagel med kyckling o brie :o) Vid 15.30 körde jag till C, satt där o snackade skit en stund innan jag körde hem.

Idag: Vatt uppe sen 07.20... Ska nog köra ut till svärmor idag o hämta äpplen men vi får se vad det blir, riktigt tråkigt väder!

Dagens

Väder: blå himmel :o)
Middag: Kyckling med currysås
Planer: Till Ystad o träffa J o sen hem till C
Tv: ?
Vill:
Åka utan K
Bör: Slänga soporna

Massor!

Har haft fullt upp hela dagen, vatt folk här hela eftermiddagen.
Ska iväg till Lund nu så skriver kanske mer senare..

Dagens

Väder: mulet och blåsigt
Middag: Kyckling med currysås
Planer: Mikaeli marknad om 35min o kanske köpa present till pappa o K
Tv: ?
Vill:
Göra det jag ska utan K imorgon
Bör: Göra mig färdig så vi kommer iväg

Första gången?

Idag har jag gjort något för första gången sen M o jag flyttade ihop för snart 3 år sedan!?!? Jag har lagat fisk till middag! O nej, då menar jag inte tonfisk sallad eller öppnat en makrill i tomatsås-burk. Utan det blev sej med chilisås o potatis, riktigt gott :o) M sa att jag fick VG+++ på det, hade fått högre betyg om det vatt mer sås *s*

Ett tag sedan

Ett tag sedan jag lade in bilder, så här kommer några:


Det är gott med gröt! :o)



bilderna från sin 6månaders dag
fotograf Marit Lasson


Spelar wii fit?

lön för te?

Igårkväll skulle jag göra te till min stackars hals, gjorde en mugg till M med, varpå jag fick en kram o puss på kinden som "lön" *s*

Nuså

Nu är K både ren och riktigt mätt! Han har ätit massor (idag med) Han har dessutom fått bada i vasken nu ikväll :o) Nu sover han gott i sin säng :o)

Nu ska jag gå o göra en kopp te innan Bonde söker fru börjar....

Onsdag

Är nästan nyss hemkomna från Lövestad. Jag hann inte köra långt förrän K sov, nu ligger han i sin säng o snarkar så sött :o)

Jag vet inte vad jag ska göra resten av dagen förutom laga middag, potatismos o korv *mums*

Dagens bästa

Dagens bästa händelse var nog när jag upptäckte att en av mina favoritserier går på DR på eftermiddagarna, lilla huset på prärien :o)

nu då?

Det jag hade planerat att göra i veckan gjorde jag igår, så nu har jag ingenting att göra resten av veckan...

Dagens

Väder: mulet och blåsigt
Middag: kotletter, poatis o brunsås *mums*
Planer: Ner till Ystad en sväng?
Tv: Färjan och Cityakuten
Vill:
Ha en massa pengar o shoppa loss för!
Bör: Gå o duscha

massa roligt :o)

 
       
Dessa ljusstakarna har jag fixat till mig idag! + en j-kla massa ljus! Fick betala något  men får det mesta gratis och det tycker vi om!
Bilderna är tagna härifrån

Nostalgi?


Var hos pappa för ett tag sedan o han tvingade mig att ta hem mina sista grejer, bla en urgammal dator o några cd-skivor. Vad sägs om 2 Backstreet Boys-, East Seventen- och absolut danceskivor!

Igår så packade M upp sina sista lådor så nu har vi bara en låda kvar att packa upp o i den ligger sänglamporna och en förlängningssladd *s*
Idag ska jag ha ljusparty, C kommer om en timme ungefär o sen är det bara att vänta på att resten ska dyka upp. Ska bjuda på antingen kanelbullar eller vaniljbullar, mormor skulle baka en sockerkaka till oss. Hon hade även kålsoppa i frysen som hon skulle ta med till mig! MUMS!

Saknar


Denna tapeten saknar jag! Den hade vi i vårt sovrum i lägenheten o den var såå fin :o)

Dagens

Väder: blå himmel o solen skiner
Middag: kycklingklubbir, pommes, bearnaisesås
Planer: Städa till marsvinen, ut o gå en runda
Tv: Singing Bee
Vill: Sitta på Espresso House o dricka kaffe o snacka skit i fler timmar
Bör: Plocka upp alla smörgåsråns-bitar som ligger på golvet efter frukosten


Satsen!

Nu har satsen med vaniljbullar snart jäst färdigt o är klar till att bakas ut :o) Ska bli såå gott :o)

Onsdag

Var på babycafét i förmiddags o lekte o fikade :o) När vi kom hem så sov K i tre timmar! :o) Så jag passade på o vara lite extra snäll till blommorna som fick stå i vasken o dricka obegränsat med vatten med lite näring i :o) Dammade även i stora rummet så nu är där riktigt fint för en gångs skull!
Vi har precis ätit fläskpannkaka *mums* T.om K tyckte det var riktigt gott! Nu ska jag diska o sen får vi se vad kvällen har att erbjuda innan greys anatomy börjar 21.

Denna veckan

Denna veckan hade jag tänkt göra följande:

Ringa H angående söndag
Babycafé
→ Till Lindex o byta K's jacka
Knacka på hos 3 grannar
Baka kanelbullar
Baka vaniljbullar
Baka kladdkaka
Städa toaletterna
Packa upp det sista av mina grejer
Dona litta i vardagsrummet

Begravning!

Precis när jag lagt upp det förra inlägget så hördes ett konstig ljud, vi upptäckte att det var en fågel som hade flygit in i fönstret till M's lekrum. En katt var snabb o lekte med fågeln. Vi gick ut för att se hur det var med fågeln som bara låg o försökte emellanåt ta sig där ifrån utan resultat. M gick in för att leta upp ett par vantar för att nacka den men den dog medan han var inne. Så vi har nyss haft begravning för en liten nötväcka.



bild tagen från www.fotosidan.se

Wii fit :o)


En dag var jag riktigt duktig! :o)



J, jag och M.

Kanelbullar!


Nu har jag bakat färdigt, blev MÅNGA bullar! Hela diskbänken är full! På bilden syns bara en del av dem.
Nu ska jag passa på o spela lite wii fit medan K sover, sen åker dammsugaren fram innan duchen kallar.

Supersugen


Inte jättebra men inte dålig heller
Dröjer nog ett tag tills jag ser den igen

Dagens

Väder: Mulet o grått som vanligt
Middag: Rester som ligger i frysen för ilfället
Planer: Baka kanelbullar och dammsuga
Tv: Ska kanske se färjan men Cityakuten är ett måste!
Vill: Handla kläder
Bör: Damma i datarummet


Snyltar

Är hemma hos mamma nu o lånar hennes dator :o) Har blivit bjuden på middag här ikväll, tacos *mums* Så jag lär väl stanna några timmar till!
K hittade hundarnas vattenskål, det var jättekul o plaska där! Det slutade med att både body o byxor var genomblöta, tur att jag hade ombyte med till honom :o)

Bajsat i sovrummet!

Badade för en stund sedan o gick in i sovrummet för att hämta något varav följande dialog uppstod:

Jag: Va f-n, har katten skitit här?
M: Var?
Jag: I sovrummet
M: *skrattar*
Jag: Vad?
M: Jag fes där för en liten stund sedan
Jag: Ok, den luktar skit kan jag berätta för dig!
M: *skrattar ännu mer*

Dagens

Väder: Mulet
Middag: Nån restaurang i Lund
Planer: Till mamma o lämna K sen till Lund ikväll för mat o bio :o)
Tv: Bio, vilken vet jag inte än
Vill: Att min förkylning ska försvinna
Bör: Dammsuga (igen) och vattna blommorna


Han är snäll han :o)

M var tydligen iväg o handlade innan, han kom ihåg att jag har sagt att jag vile baka kanelbullar så han köpte 4pkt!?!?! jäst, mjölk o ägg :o) När han kom hem med sakerna kom jag på att vi har för lite mjöl här hemma men det är lätt fixat :o)

Tre önskningar?

Om jag hade haft oändligt med pengar för tillfället så hade jag

→ Betalat av lånet på bilen
→ Köpt ny vinterjacka, halsduk och mössa.
→ Till K: Ordentlig höstjacka och "halsduk" liknade sak
→ Köpt mjök, jäst o ägg till några satser kanelbullar
→ Beställt tid hos frisören


Åter avsändaren?


Nu är det tillbaka igen! Här bor ingen Nilsson från Oskarshamn på denna adressen!
Får väl skriva en fin kommentar eller nåt på brevet för de ska fatta...

En olycka kommer sällan ensam

När M kom hem så ville han köra till Bo Ohlsson. Så vi gjorde oss klara o körde. Hann inte köra långt förrän vi hamnade i en bilkö!?! Jue längre fram vi kom så såg vi polisbilar o bärgningsbil o vid kanten stod en arbetskamrats bil o vi tänkte oh shit! När vi kom ytterligare lite längre fram så ser vi arbetskamraten stå o prata i mobil samt två mosade bilar varav den ena är en annan arbetskompis bil... Får väl höra imorgon vad som hänt...

När vi körde hem ifrån Bo Ohlsson så körde jag på några småfåglar! De flög lågt, syns inget på bilen men där var ändå nån liten pippi som antagligen fick sätta livet till...

Läs mer om olyckan här


Avlivning nästa?


K har hjälpt mig o städa nu på morgonen :o)
När jag hade städat färdigt så gick jag ut för o röka, vad ser jag när jag öppnar ytterdörren o ska gå in? Kattfan sitter o pissar på golvet vid dörren! Tog katten i nackskinnet för att trycka ner nosen i pisset o han fortsätter o pissa! Så jag tog ut honom o höll han så han kunde pissa färdigt o skällde sen på honom! Mitt nystädade golv! Katthelvete! Jag har sagt det för o jag säger det igen, vi är inte långt ifrån o ringa vetrinären o boka tid för en dödlig spruta!

Lite fel?



Hur kan ett brev till Oskarshamn hamna i vår brevlåda i Sjöbo?

Från http://www.eniro.se/ Avstånd: 324.3 km. Restid: ca 4:25 timmar

Det var på tiden!

Arrghh! k har precis somnat, är så jobbigt att natta honom nu när han är sjuk, han ska inte sova! Men mest jobbigt är nog ändå att iomed han somnar så sent så får man ingen egen tid, jag vill jue osse gå o lägga mig nu! Det bästa är helt klart att han sover längre på morgonen! :o) Det tycker vi om :o)

Nu sitter jag här med en kopp te (4:e nu ikväll), när ska detta elende ge med dig?

M's mobil ringde ca 21.45, var en snubbe från jobbet. Var möte nu ikväll som började 21.30 och det hade M helt glömt så han bytade snabbt om stack sen iväg *s*


Dagens promenad

        
                                                    Såg två stycken tusenfotingar, här är den ena


     
                                                                                Vårt hus

Dagens

Väder: Soligt och vindstilla!
Middag: Vet inte än, korvgryta kanske?
Planer: Ut o gå en sväng med K i barnvagnen
Tv: Ugly Betty och Desperate Housewifes
Vill: Att vi ska bli friska så vi kan åka med o bada imorgon
Bör: Tömma blöjspannen


Minusgrader inatt o underbart nu :o)

Denna jäkla förkylningen blir bara värre o värre för varje dag tycker jag :o/ Inget kul alls.. Badet imorgon med de andra mammorna o barnen är bara till o glömma :o( Jag som har sett fram emot det nu i en månad :o/ Jaja, men det är inget o göra åt det. Bättre o stanna hemma än o åka o kanske smitta de andra!

Var nyss ute o rökte, så underbart väder! Solen skiner och det är vindstilla! Så jag bestämde precis att när K vaknar så ska vi ut o traska en runda. Inatt/tidigt imorse när jag var uppe o gav K mat o M stack til jobbet så var det minusgrader ute! ok, visserligen bara -0,5 men ändå, det var minus!

Måndag

Idag fick jag sova till 10 innan jag blev väckt av K :o) Har inte gjort så mycket idag mer än att diskat, snackat skit med svärmor som kom en sväng i eftermiddags, spelat guitar hero, lagat middag, gosat med K m.m.

Att älska som en porrstjärna


Att älska som en porrstjärna av Jenna Jameson
598 sidor om hennes väg från en vilsen tonåring till en av de störta porrstjärnorna.
Intressant läsning som man kan inte kunde slita sig ifrån!

Sjuker

Jappz, jag är fortfarande sjuk, det är även M, den enda som blir bättre är K.

Uppdatering

Jag är på sidan 393 av 598 i boken jag läser

Fredag

Idag har jag inte gjort så mycket känns det som. Vatt o handlat, snackat lite skit med mamma o E som vatt här dock inte samtidigt. Har även plockat undan i köket, diskat, spenderat en hel del tid i tvättstugan o busat med K som är mycket bättre idag :o)

Nu ska jag lägga mig i soffan o fortsätta läsa boken o sen titta på singing bee 21.30. Efter det blir det antagligen en ipren och sängen.

gårkvällen

K satt som sagt upp i sängen o sov igår, ungefär 5 min efter att jag skrivit det inlägget så vaknade han o somnade inte förrän 2min innan M kom hem vid 23.30! Sen vaknade han vid 01-tiden o bara skrek o skrek, ingenting hjälpte! Måste vara tänderna som är på väg! De kan tydligen få feber då o han skriker precis som om han har ont. Stackars lilla pojke! Inte kul o ha ont i munnen! Vet själv så ont jag hade när mina visdomständer kom för 1½ år sedan. Jag käkade ipren som bara den, kunde inte sova så ont jag hade o kinden svullnade upp på mig precis som på Lina i Emil i Lönneberga när hon har ont i en tand...


Jag är rent blå!

Duschade för en stund sedan o upptäckte att jag har blåmärken överallt (nästan) Ovansidan av båda fötterna (fotryggen, heter det så?) jag har blivit påkörd av k i gåstolen x antal gånger. Jag har ett stort blåmärke på låret från dom j-kla nycklarna som sitter på skåpen under vasken och nej nycklarna går inte att ta bort! :o/ har även ett stort på undersidan av armen.. *suck* Har väl kommit in i en sån rolig period igen då jag får blåmärken för minsta lilla..

Sötnos!

K sitter nu i sängen o sover med ett stadigt grepp om en favorit gosedjuren! Så söt han är!


Uppdatering

Jag är på sidan 157 av 598 i boken jag läser

Är det så det ska vara?

Har knappt sovit nåt inatt! K höll oss vakna mellan 1.30 och 8 imorse! Han har haft feber o vatt täppt i näsan o skrikt för fulla muggar! Tur att jag var inne på apotekets hemsida igår o kollade runt, hittade hur man kan göra egna "näsdroppar" av bara vatten o salt, det o alvedon räddade oss inatt, annars hade vi väl inte fått sova något alls. Han vaknade igen vid 10.30. Vi har legat i soffan o gosat o tittat på tv, inte ofta han är så stilla så det gäller att passa på ;o)

Min fina lilla pojke


Min fina lilla pojke är jätteförkyld! Näsan rinner o han nyser ofta och är hes! Han har precis somnat efter 2 timmars skrikande! Ända gången han har vatt tyst har vatt när jag har "klappat" honom över ryggen. När greys anatomy skulle börja så lade jag han i vagnen o körde den fram o tillbaka.. Även då var han tyst men vägrade att somna! Tillslut gjorde jag lite mat, han åt knappt 30ml innan han somnade som en stock!

Tvättade våra röd/vit/grå rutiga lakan nu ikväll, hängde nyss upp det o de vita rutorna är nu ROSA! Hallå, hur har det gått till? Har haft dom i snart 3 år o de är tvättade många gånger och de låg i tvättmaskinen högst 30min efter att den var klar!

Grey's anatomy

 
Snart är det dax! :o)