Julklapparna

Lite sent jag vet, men har inte kunnat logga in på min dator förräns nu..





   


   


   

En j-kla massa leksaker till K, två ljuslyktor, makrill, pannlampa, 3st tomtar, lego, knivar, massa godis, en elektrisk häcksax (är inte med på bild) m.m.

Bilderna är klickbara


jaja...

Bara för att jag inte har lagt in julklappsfotona än så kunde jag logga in, är det inte typiskt?

Tänkte gå o lägga mig nu, har vatt en låååång lugn dag med rent för mycket onyttig mat! Eller rättare sagt så har det vatt flera lååånga dagar med massor av onyttigt, känns som man borde ut o motionera av sig det imorrn..

Annars har jag ingenting planerat tills morgondagen :o/



Jag, julafton 2007. 3månader innan lilla älsklingen kom till världen :o)

Dagarna 2

Julafton: Förmiddagen spenderade jag o K i stora rummet. Han lekte på golvet medan jag tittade på snuttar av Dumbo, Hitta Nemo och Ronja. Strax innan 13 stängde jag tven o gick för att göra mig färdig. Skulle jue ut o hämta svärmor. När jag o svärmor var här igen så värmde jag glögg o hackade mandel som vi skulle ha o mysa med tillsammans med kalle anka :o) När kalle slutade så packade vi ihop oss o körde iväg till de andra.

Kändes lite konstigt att inte fira med mamma, systern o mormor o morfar för första gången. Maten var lika god detta året :o) Saknade dock mormors sillsallad, leverkorv och ris á la malta. Vi fick en j-kla massa julklappar, det mesta var till K :o) K var vaken hela eftermiddagen o kvällen. Han somnade inte förräns i bilen hem vid 23-tiden. Svärmor sov här så väl hemma så blev det skitsnack innan man kom i säng vid 2-tiden...

Idag: Upp 8.25 när K vaknade. Jag packade upp en av hans julklappar som han roade sig med medan jag låg på soffan o halvsov. När svärmor kom upp en timme senare så hade vi 3 en liten julfrukost medan M fortfarade sov. Vi skulle vara hos mamma vid 12 för en jullunch men blev duktigt föresenade.... När vi väl satte oss till bords så fick jag min efterlängtade sillsallad och leverkorv :o) MUMS så gott det var! Vi bytade julklappar med varandra efter det... Vi körde hem vid 18-tiden. Väl hemma så packade jag upp alla julklappar och fotograferade dem. Tänkte att det är kul för K sen o se vad han fick sin första jul :o)

Har inte lagt in julklapps fotona än.. orkar inte göra det nu så det kommer en annan dag. Nu ska jag nog lägga mig i soffan o slötitta påtv eller nåt...

Älsklingens födelsedag!


M bytar blöja på K, gammalt foto jag vet.


Idag fyller M år! Han har fått sina paket o mer än nöjd :o) Han har bl.a fått en borr/skruvdragare som han har trånat efter ett bra tag.

Avslutar med att säga att det jag misstänkte för några veckor sedan stämde! Fick reda på det häromkvällen. Positivt :o)

Vila i frid svärfar


Fruktansvärda dagar

De senaste dagarna har inte alls varit roliga! Här kommer lite om vad som hänt! Vill ni veta mer så ring så berättar jag!

Lördag: Både jag o M var jättetrötta men badade ändå K o fixade lite annat innan E, G o deras dotter M kom hit strax efter 15.00. De berättade att det stod en ambulans och en polisbil utanför M's föräldrars granne när de nyss körde förbi. Jag o E började sminka oss, fixa håret o prova kläder. Jag bestämde mig för att ha mina svarta byxor och en röd tröja. Vi drack hot shot's o snackade skit o hade allmänt kul :o) Ungefär 30min innan G skulle köra oss till stationen så bestämde jag mig för att ta min svarta tunika istället för den röda tröjan,  jag var nu helt svartklädd! Hade to.m min stora svarta klocka med lite strass! Jag o E kom iväg till Malmö med jobbet, skulle på julbord på Glasklart. Fredrik Kempe uppträdde, om man åkte dit för att se honom så blev man besviken! Men ivf så serverades maten 19.30 (tittade på klockan precis innan så det vet jag) Vårt bord var det första som fick lov att ta mat så det gick fort :o) När jag ätit upp och skulle ta en gång till så var det megalång kö! Jag beslöt mig för att gå ut o röka innan jag ställde mig i den kön! Där ute stod 2 andra arbetskamrater och diskuterade för o nackdelar om kremering och begravas i kistan... Klockan var då ca 20.00 (samtidigt som M fick beskedet) Kvällen fortsatte med drinkar, toalettbesök och dans. Vi var tillbaka i Sjöbo vid 2-tiden. G kom o hämtade oss, jag tyckte att han var ovanligt tyst i bilen. När jag kom hem så gick jag ut i köket o drack några glas vatten. M kom o ställde sig i dörröppningen och sa till mig att komma för att det hade hänt något. Han tog min hand o vi gick in stora rummet, han sa till mig att sätta mig i soffan vilket jag gjorde, han satte sig på huk framför mig o sa "det finns inget lätt sätt att säga det här på", jag förstod att någon hade dött och mina tankar gick till mormor o morfar direkt. "min far är död" sa han... Han förklarde vad som hade hänt o vi pratade o kramades länge innan jag gick o lade mig vid 4-tiden.

Söndag: M hade lovat att gå upp med K eftersom jag vatt ute kvällen innan, men jag gick upp o lät han sova. K vaknade vid 8 så det var bara till o gå upp! När K sen ville sova förmiddag som vi kallar det så lade jag mig o tänkte sova en stund, när jag väl somnade så fick jag sova 20min innan K vaknade... Gick upp o värmde en vaniljbulle o åt den medan K lekte på golvet. Jag tittade ut genom köksfönstret o såg M's mamma, syster och ena systerdotter komma.. De var här i några timmar och pratade..

Måndag: M åkte iväg till jobbet för att prata med chefen, han hade vatt hemma igen vid 7-tiden. M tog K när han vaknade så jag fick sova lite :o) Jag vaknade strax efter 10 när M kom in med telefonen och frågade mig när vi kunde köra till sjukhuset. Gick upp åt frukost och duschade och sen iväg till Bvc. När jag kom hem så sov M, kunde inte väcka honom så jag lät både M o K sova en stund innan jag väckte dem efter 14. Vi skulle tydligen vara i Lund vid 14-tiden, ooopss! Medan M duschade så gjorde jag K och skötväskan färdig. Iväg o lämna K hos sin faster som erbjudit sig o passa honom medan vi var iväg. Sen in till Lund! Vi var 30min förssenade.. En kurator mötte oss och ledde oss till svärfar.. Direkt när jag såg sängen så började jag att gråta! Usch så jobbigt det var! Nu gråter jag igen! :o(
Efter att vi sagt hejdå till honom så pratade vi en stund med kuratorn innan vi gick mot bilen. M var hungrig o jag ville ha en milkshake så vi körde till McDonalds, tyckte att alla tittade på mina röda svullna ögon *s* Resten av kvällen spenderade vi hemma hos svärmor med hela familjen! Så jobbigt det var o se hans finbyxor hänga på tork, han hade de byxorna på sig när han var här en vecka tidigare för att fira min födelsedag! Hans mobil, glasögon och bilnycklar (med nyckelpigan från mig)  låg där de brukar.. Usch ja :o/ Vi var hemma 21.30

Tisdag: JORDBÄVNING! Det var inte kul när det hände men nu i efterhand så är det lite häftigt!
Det hjälpte o se honom på sjukhuset! Jag är inte alls lika ledsen längre! Jag tvättade t.om bilen och det säger inte lite tycker jag! Kom ett blomsterbud på kvällen med blommor från A, tack så mycket! Ett ljus i mörkret!


Angående lördagen: Jag bestämde i sista stunden att vara helsvart fast det är tråkigt dessutom att de diskuterade kremering vid samma tidpunkt som M fick reda på vad som hade hänt.. Var det en slump? Eller var det svärfar som ville säga något till mig?

Bvc

Kom hem från Bvc för en stund sedan, träffade en tjej från föräldragruppen :o) Bestämde att vi ska samla ihop alla o snacka skit en dag :o) K har växt 2cm sedan sist o är nu 78cm lång! Hade dock bara gått upp 150g antagligen pg.a sin förkylning och att de är så himla aktiva!

M har somnat igen, vill inte väcka honom.. men är så illa tvungen. Ska snart iväg igen :o(


Jag vill!

Jag vill berätta om gårdagen! Men känner att jag inte orkar mer! Men jag lovar hela historien kommer. Inte idag och antagligen inte imorgon heller men den kommer...

Kläderna jag beställde


Tror att det var denna färgen, minns inte riktigt..



Tuff!


Denna ville jag beställa men minsta storlek som fanns var JÄTTESTOR!

Kläderna var mycket finare i verkligheten, bilderna gör dom ingen rättvisa!

Bilderna är tagna från me&i

Fredag

Är nu hos mamma för att hämta K, men han ligger o sover så får så snällt vänta.
Dagens planer är inte alls roliga, ska tvätta o dammsuga..

Lägger in bilder senare på kläderna jag beställde igår.


Me&I



Väntar på att mamma ska komma o hämta K, får dock vänta en timme till men ändå. Sen ska jag iväg o unna mig o äta på sibylla, det var evigheter sen. Sen ska jag ut till en tjej från föräldragruppen på Me&I visning. Har aldrig vatt på det innan så det ska bli kul o se vad de har för kläder. Hoppas att där är andra från föräldragruppen så man känner nån. Synd att C är sjuk annars skulle hon följt med...

Igår var jag i Malmö med en annan C på partylite visning. Det var inte jättekul direkt men kul o komma hemifrån o tänka på annat o umgås med C. Var hemma strax innan 23. Så halt det var på vägarna!

Bild tagen från me&i

Måste måste!

Måste köpa avfallspåsar! Nån gång ska väl vara den första? Vi har inte en enda ica eller konsum påse o kasta sopor i! Det är första gången det händer! men så går det när man inte är o handlar så ofta o har många blöjor att kasta *s*

Julgrupperna

Gjorde som sagt 3st julgrupper i lördags, här är den som jag blev mest nöjd med








Kolla in grisen i bakgrunden, häftig :o)

Paket!

Fick ett paket med posten idag från A, tack så hemskt mycket! :o)


Presenterna


Det vita längst bak är en tvättkorg med två fack :o)


Hjärt-örhänge, handcreme och totalt 1400kr presentkort på Lindex



10 röda rosor av M :o)

Är jättenöjd med presenterna! Speciellt tvättkorgen o presentkorten :o)

Födelsedag :o)

Idag fyller jag 25! :o) Vaknade redan 7.30 o kunde inte somna om så jag låg kvar o drog mig lite o njöt av att K ännu inte vaknat. Gick upp prick 8 o 5 min senare så vaknade lilleman o var hungrig!

Igår så gjorde jag 3 st julgrupper, städade och lade på nya filtar i soffan, nya kuddfodral o ny duk på soffbordet! Det blev jättefint! Men mest nöjd är jag nog med julgrupperna, får se om jag fotar dom en dag, Igårkväll när jag o M stod ute o rökte så sa jag till M att vi hade vatt jätteduktiga idag, han bara skrattade o sa "nej, du har varit duktig! Jag har bara plockat undan K's leksaker o mina saker medan du har sprungit fram o tillbaka o städat" :o)

Nä tänk om man skulle börja duka, dekorera tårtan o göra ve sig innan folket kommer...



MYCKET ljusare o fräshare! :o)

Imorse tänkte jag på det att jag minns jättemånga från min gamla klass, asså de från grundskolan när de fyller år.. 13 mars, 2 juli, 28 o 30 november, 14 december, 1augusti, 10 januari med flera... Undrar om det är nån i klassen som kommer ihåg att jag fyller år idag. Inte för att jag tror att nån av dem läser men det hade ändå vatt kul o veta. Vi gick jue ändå i samma klass i 10år!

Dagarna 2

Jag blev klar med tårtbottnarna igår! De ligger nu i frysen o väntar på att bli framplockade och garnerade :o) Hoppas nu bara att det räcker!

Dagens planer: Gå o duscha, packa skötväska m.m. och vänta på M som ska komma hem från jobbet. Strax innan 13 ska vi 3 bege oss till jobbet, M ska på ett möte o jag o K ska snacka skit med de andra. När mötet är klart ska vi till ikea! :o) Jag fick min vilja igenom! :o) Får se om jag städar toaletterna när vi kommer hem annars får jag göra det imorrn.

Imorgonkväll skulle jag egentligen på "modell för en dag" i Turning Torso, men det blev inställt pg.a sjukdom :o( Jag som har sett fram emot det!  Hoppas att vi får en ny tid, men tror det knappast :o/



Min "fina" tårta för 3 år sedan

Vänta, vänta

Jag väntar på att M ska komma upp så jag kan åka iväg o köpa florsocker. Har börjat göra bottnarna till tårtan men har rent för lite florsocker hemma. 

Blir kanske en tur till ikea imorrn, hoppas det! Vill dit o köpa nya filtar till soffan, taklampa till vardagsrummet m.m.


Pigg som en lärka!

Var uppe strax efter sju imorse. I vanliga fall brukar vi gå upp vid mellan 8 o 8.30, men inte idag! Men ivf så vid 10-tiden satt jag o tittade på tv o K lekte på golvet. Jag satt o halvsov o det skulle inte förvåna mig om jag somnade till lite osse *s* Men ivf så gick jag in o lade K i sin säng som somnade omedelbart nästan o sen lade jag mig på soffan igen och vaknade 12.40! vadå trött?

Igår var E o M här o höll mig sällskap medan jag bakade vaniljbullar, gjorde fyra satser!!

När M kommer hem i eftermiddag ska jag ut o köpa hyacinter o julstjärnor och hem till mamma en sväng. Ikväll ska jag göra en massa olika julgrupper! Hoppas att jag o E hittar en tid snart med så vi kan göra dörrkransar!


Min första julkrans jag gjorde, ja jag vet den är inte så rund!



En av julgrupperna jag gjorde för 2 år sedan

Julklappar!

Varför måste man köpa julklappar varje år? Visserligen behöver jag inte köpa till så många men det ska ändå göras. Man måste ut i butikerna som är fullproppade med stressade människor! Men det värsta är nog att komma på vad man ska köpa! Usch! Nej, sånt tycker vi inte om!

Har visserligen bara julklapp kvar att ordna till systern och mormor o morfar. Och födelsedagspresent till M såklart..

1 December

Redan 1:a december! Vilket betyder att jag fyller år om 6 dagar!

Var på Boan igår för att köpa en stor ljustake till vardagsrummet eftersom den som står där nu är så liten så det ser jue bara löjligt ut! Hittade ingen som vi gillade men jag hittade en jättefin stjärna på fot som jag ville ha men det ville inte M, den kostade visserligen 350kr med.. lite mycket kanske, men så fin den var :o)

Denna veckan hade jag tänkt baka minst 3 satser vaniljbullar, göra några julgrupper m.m. Så senare idag tänkte jag bege mig ut o inhandla lite julstjärnor o hyacinter. Ska se om jag hittar nån tjusig korg med som man göra nåt skoj med. Vi får väl á se vad det blir!

M har rensat bland sina kläder som låg utspridda i K's rum så nu är där nästan riktigt fint. T.om doppresenterna är uppackade nu! Nästan 6månader efter dopet, bättre sent än aldrig?



Mamma, mamma! Titta vad jag hittade! Massa gosedjur!
Han klättrade själv upp i liggdelen o satt där hur länge som helst o lekte!