Aargh!

Dumma meny! Fattar inte vad som har hänt, den har legat längst upp innan precis där den ska o en dag så låg den längst ner utan att jag ändrat något o nu får jag inte rätt med det! Funkar inte o minska bredden varken på menyn eller där själva inläggen ligger.. Nån som vet hur man gör för att få rätt på det?


Vi vann?!?

När vi var på ikea i måndags? så på parkeringen sprang en kille runt (Oscar heter han tydligen) o frågade 5 snabba om städningen hemma och om man ville så kunde man vara med i deras utlottning o då kommer nån hem o tvättar en matta, sanerar en säng eller soffa. Jag sa till Oscar att vi kunde vara med i utlottningen för jag tänkte att vi "vinner" inte ändå men så fel jag hade. De ringde i eftermiddags och vill komma redan imorgon o städa här :o)

Fick det erbjudandet i vintras med men tackade då nej för visste inte alls vad det var, men sen i efterhand ångrade jag mig. Är jue inte helt fel o få nånting städat helt gratis! Och NEJ vi tänker inte köpa den dära produkten dom kommer att använda!

Med sån tur som vi hade denna gången så kanske vi vinner soffan som jag är med o tävlar om med! Hoppas det! Den 5 sept läggs vinnarnas namn ut på nätet :o) *håller tummarna*


Så ja

Nu står maten på spisen o småputtrar. Det blidde en gryta med lite sånt vi har hemma. Barnens favoritkorv med mild smak av chorizo, lök, bacon, svamp, krossad tomat, morots-slantar som snart ska i och lite grönsaksbuljong. Jag har redan provsmakat lite, riktigt gott :o) Så nu väntar jag bara på att M ska komma hem. Jag o K var ute o gick i 50min innan och vi hittade ingen lekpplats med babygunga idag heller, finns det inga såna i Sjöbo eller?

Nu då?

Vad ska man göra nu då? Jag har diskat, plockat undan i köket, duschat o suttit här. K sover o M är inte hemma. Borde dammsuga men jag vill göra nåt kul!

The miracle worker



Såg denna inatt, riktig bra!
Handlar om Helen som är stum, döv o blind o helt ouppfostrad,
hennes föräldrar har ingen kontroll över henne så de anställer
 en nanny som ska försöka få ordning på henne.

Gårdagen

Ca 12.30 igår körde jag mot Landskrona, väl framme så snackade vi litta skit, var en runda på Öb o sen ner till Rhodos o åt  världens godaste Bolognese :o) Efter det var klockan nog 16.30! Var tog tiden vägen? Åkte tillbaka till A en stund innan vi körde hem till S som skulle ha sexparty. Kuk kuk eller nej kul kul! S bjöd på jättegod chili con carne o sallad med massa vitlök :o) Gott i gott gott :o) Stannade där hela kvällen o festade eller ja de festade o jag drack hallonsoda. Var jättekul o komma upp o träffa alla, evigheter sedan sist! Synd bara att det är så långt! Körde 18mil igår! Men ivf efter 00 nångång körde jag A o 2 till stan o sen körde jag hem. Var hemma innan 2 nångång, gick o lade mig vid 3 o kunde inte somna så jag slog på tven o tittade på en jättebra film som slutade innan 5, då K vaknade o ville ha mat. Bara o se till att gå upp. När jag lade täcket över K som nyss hade somnat var klockan 5.44.. M hade lovat att gå upp med honom imorse som tur var :o)


Dagens

Väder: För tillfället kallt! Knappt 8 grader ute!
Middag: Flintastek och pommes
Planer: 4 pers kommer hit o avskyr 2 av dem!
Tv:  ??
Vill: Att vissa inte ska komma hit idag!
Bör: Gå o lägga mig

5o minuter

Om ca 50 minuter ska jag köra till Landskrona för att träffa min kusin A, senast vi sågs var när hon fyllde år för 1o månader sedan! Sen ikväll ska vi på sexparty! Ska bli riktigt kul :o)
Nä, tänk om man skulle gå o borsta tänderna, ta på sig strumpor och leta fram nåt att ha på sig m.m.

Mammor är bäst!



Mamma är bäst!
 
Jag var ute och gick med min 4 åriga dotter.
Hon plockade upp något från marken och stoppade det i munnen.
Jag tog saken ifrån henne och sa till henne att inte göra så!
- Varför då, frågade dottern.
- För att den varit på marken och du vet inte vart den varit,
den är smutsig och kan vara full av bakterier.
> > Då tittade min dotter på mig full av beundran och frågade;
- Mamma hur vet du allt sånt där?
Uh, jag var tvungen att tänka snabbt;
 -Alla mammor vet sånt här: Det är en del av mammaprovet,
det måste vi veta annars får vi inte bli mammor.
Vi gick vidare en stund och min dotter var tyst i 2- 3 minuter men hon tänkte mycket på mitt svar,
så plötsligt sa hon,
 - Nu förstår jag !!!! Om man inte klarar provet då blir man pappa.
 - Precis, svarade jag med ett stort leende på läpparna!'
 

Första bilden på K



K, efter att han hjälpt till att måla taket i hallen. Såån söt pussemun han
bjuder på här :o)

Funderar starkt på om jag ska gå o lägga mig nu, är TRÖTT!
Men tror jag lägger mig i soffan en stund först
o slötittar på tv. STOR dag imorrn jue ;o)
Längtar! Ska bli så kul :o)

gott i gott gott


Jag har fått dille på riskakor! Är så himla gott!
Speciellt denna smaken, gräddfil och lök.

Vem?

Vem har världens bästa pojkvän och varför har jag det?
Bilen är fixad så nu kommer jag imorgon ialf :o)

6 månader

Idag för sex månader sedan, 27 februari så var det inte så mycket med mig. Låg på BB o hade ONT! Tänk att min lilla påg redan är ett halvår! Var har tiden tagit vägen? Hans 6 månaders dag ska firas hos fotografen :o)

Imorse när jag gav K gröt så tittade han på kökslampan, jag puttade lite på den o sa lampa några gånger. Efter det frågade jag honom "var är lampan?" och han tittade på lampan varje gång jag frågade. Sååå duktig :o)

Jag vill, jag vill

Jag vill, jag vill, jag vill hitta min camerasladd! Minnet är fullt i cameran o jag vill kunna fota på fredag! Dessutom så vill jag jue lägga upp foton på huset!

Den lådan jag trodde att jag hade lagt sladden i är uppackad o där var den inte, så nu är den STORA frågan, vilken låda ligger den i? Har inte så många lådor o välja mellan o tror inte att den finns i nån av dem...

Mmmm

Var nyss inne i sovrummet o tiitade till  K som sovit ett bra tag. Sån god doft jag mötes av! Lill-killen har pluttat...

Ikea

Var i Malmö igår, M köpte en cykel och två kontorsstolar till oss :o) Nu är det bara mitt databord som saknas. Såg i reklambladet att de har 250kr rabatt på det bordet som jag ska ha. Har egentligen inte råd till att köpa det nu men vi får se hur det ser ut i slutet av veckan. Har några dagar till kvar på mig innan erbjudandet försvinner :o)

Idag är jag jätteseg! Är inte trött men har ändå inte fått nåt gjort än.. Får väl koka  lite kaffe så man kommer igång. Måste tänka ut nån vi kan ha till middag med....

Mahjong

Hittade en länk under mina favoriter igår, mahjong :o) Det som är så kul :o) För er som vill testa:
http://www.freegames.ws/games/boardgames/mahjong/mahjong.htm
Finns andra mahjong med, men detta är det enda jag hittat som är gratis o bilderna är inte identiska.

Idag har jag varit på BVC med K för 6 månaders rutin läkar kontroll. Det gick hur bra som helst förutom att han har gått ner 90g sen sist så ska dit om 3 veckor igen o väga honom.

Dagen idag

.... blev väldigt trevlig! En av M's kompisar o hans flickvän har varit här, vi har suttit ute o snackat skit och grillat kyckling :o) Trevligt trevligt :o) De har nyss kört hem så jag funderar på att sätta mig o fortsätta spela Need for speed för det går väl inget bra på tv som vanligt.. Men vi får se, borde gå o lägga mig med, ska upp tidigt imorgon..

Dagens

Väder: Mulet
Middag: Kycklingklubbor med pommes och bearnaisesås
Planer: Klara Need for Speed Underground 2
Tv:  ??
Vill: Vinna några miljoner
Bör: Duscha och diska

Massa, massa...

Idag har jag gjort massor! 
♣ Har tvättat en maskin tvätt,
♣ Vikt rentvätten o lagt in i garderoben
♣ Omstrukturerat i skåpet i tvättstugan + några skåp i köket
♣ Gosat i soffan med både K o Ozzy
♣ Haft gäster o bjudit dom på kaffe o kakor
♣ Lagt in en matta i skåpet under vasken
♣ Packat upp en låda + 2 ölflak som jag hade packat böcker i
♣ Lagat mat
♣ Dammsugit
♣ Städat till marsvinen
♣ Letat upp min gamla skrivbordslampa
♣ Spelat lite need for speed underground.


1000 frågor??

Så många frågor på en timme var det länge sedan jag fick senast!

Var så här att A var här med sina 2 systerdöttrar som han är barnvakt åt nu ikväll och jisses vad de frågade en massa! Speciellt om K, har han nån storasyster? storebror? varför inte det? när ska han få det då? suger han på din tutte? Var han ledsen när han kom ut? Varför var han det? Var det hos doktorn han kom ut? När ska han gå o lägga sig? Äter han välling? Har du någon vällingflaska? Varför har ni så många vällingflaskor? Var är hans pyjamas? Ska jag gå o hämta den? Varför har ni sån? (pekar på babygymet) Tycker han om sin napp? Vad heter han nu igen? Det dära sista frågade säkert 3ggr var!

Hon spökar, jag hade rätt!

Minns ni att för ett tag sedan skrev jag om granntanten ovanför som hade dött?

Efter det kunde man höra hur det spolades på toaletten och man hörde tydliga fotsteg där uppe ifrån, alltid mellan 00 och 01 på natten. Jag trodde att det var nån som hade flyttat in, trots att man aldrig såg någon där. Jag tyckte det verkade konstigt, man hörde ljud därifrån men aldrig på dagen, dessutom så hade vi inte sett någon varken flytta ut möblerna eller nån annan som flyttat in. Men ivf så pratade jag med mäklaren/hyresvärden idag och han sa att den lägenheten med var till salu.
Samtal mellan mig o mäklaren/hyresvärden:
- Vet du om hon dog i lägenheten? Frågade jag
- Ja, hon dog där svarade han
- Okej, men då går hon igen, för vi har hört att det har spolats på toaletten och tydliga fotsteg efter att vi gått o lagt oss vid 12-tiden på kvällen.
- När då? Nu igårkväll?
- Nej, innan vi flyttade där ifrån, nästan varje kväll, så vi trodde att det hade flyttat in någon men då är det väl hon som spökar.
- *skrattar* Jaha, och jag som har vatt där nu några gånger
- Men berätta inte det för köparna
- Nej, verkligen inte. Där ser man på...

Dagens

Väder: Mulet o blåsigt
Middag: Kycklingklubbor?
Planer: Har inga
Tv:  Os?
Vill: Att det ska bli den 25:e  
Bör: Diska

Igelkott



Såg nyss en igelkott i trädgården när jag var ute,
det är den 2:a igelkotten jag ser i Sjöbo sen jag flyttade
hit för 2½ år sedan!
I Ystad såg man massor alltid!

Bröllop!

Alla i Sjöbo kommun får Ystad Allehanda gratis varje torsdag, det tycker vi om :o)
Men ivf så såg jag att en av mina gamla klasskompisar har gift sig nu i sommar :o)


Paket

Det kom ett grönt paket med posten idag med kläder till K :o) Två tröjor, ett par byxor och ett par shorts med Musse Pigg, jättesöta :o) tack så hemskt mycket gudmor!!

Vitlökspressen!

Vitlökspressen blev min räddning tidigare ikväll! Det var så här att vi åt pytt i panna till middag och jag tänkte att man kan jue göra litta till K med. Så jag lade undan lite, UTAN LÖK! Har testat tidigare o mosa mat genom en sil, vilket inte är till att rekommendera! Jag plockade fram stavmixern som jag var o snodde hos pappa förra veckan. Men det funkade inte alls! Det började lukta bränt o ryka från den och jag tänkte att man skulle haft en sån dära gammal potatispress, det hade nog fungerat och med det i tankarna så öppnade jag kökslådan o fann vitlökspressen! Det funkade hur bra som helst! Blev skibra! Så nu står där 3 portioner pytt i panna-mos i frysen o väntar på att bli uppäten, hoppas nu bara att han tycker om det!

WooHoo!


Nu blev jag lite gladare eller mycket gladare rättare sagt! Nånting roligt att se fram emot! *längtar*

Flykten från hönsgården



Såg denna filmen med H i söndags,
så häftig! Dröjer nog ett tag innan jag tröttnar på den!

Inget alls

Inget alls som är roligt längre! Har varit så nu de senaste dagarna. Är så trött på att gå hemma o göra samma sak hela tiden, dag in o dag ut.. Upp ca 8.30 byta blöja o ge K gröt, sen ner med han i gåstolen så jag kan äta frukost. Efter det vänta på att antingen posten kommer eller trötta ut K så han somnar o jag kan sätta mig vid datorn. Sen ska det jue lagas mat, diskas, städas, handlas m.m. Inget roligt alls! Men nu idag har jag bestämt mig för att när K vaknar efter sin sovstund så ska vi gå ut o leta efter en lekplats med babygunga :o)

Jag hickade hela dagen igår! Sällan jag hickar men när jag väl gör det så gör jag det från o till i flera dagar! :o/

Dagens

Väder: Solen tittar fram emellanåt men varmt ändå!
Middag: Lasagne
Planer: Till Jysk
Tv:  Outsiders kanske
Vill: Att M ska vakna
Bör: Äta frukost, är hungrig!

Söndag

M är iväg o tränar så jag är ensam hemma med K  som  mer än gärna vill hjälpa mamma o skriva.
Idag har jag dammsugit, det behövdes! Är inte gjort sen vi flyttade in så det var verkligen välbehövt! Sååå skönt att kunna gå barfota utan att bli helt nergrusad :o) K låg o sov i 2timmar innan, då passade jag på att spela lite need for speed underground, klarade 4:e nivån så nu är jag inne på sista nivån :o) Ska fortsätta spela ikväll för det går väl inget bra på antar jag.

Nä nu ska jag gå o ge K lite mat, sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Snutte/odåga/lilla älsklingen

När fick du reda på att du var gravid? - Söndagen 10 juni 2007
Blev det en chock? - Ja
Hur gammal var du? - 23
Hade du mycket halsbränna? - Ja, speciellt i slutet! Fy faen vad ont det gör!
Spydde du mycket? - Mmmm 1-5 ggr per dag den första tiden
Hade du mycket foglossning? - Inte så farligt men inte kul ändå
Ditt sf mått som störst? - Minns inte
Har du fått bristningar? - Ja, magen ser för jävlig ut!
Trodde du att det var en pojke eller flicka? - En flicka
Vad hoppades du på? - Spelade ingen roll
Gick du över tiden? - 12 dagar
Födde du för tidigt? - Nej
Hur var förlossningen? - Snabb, ont o mycket tårar
Blev du sydd? - Snittad, så har massor med stygn, ska jag räkna? minst 15!
Dragen med sugklocka? - Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? - MÅNGA! jag, läkare, 2 barnmorskor, narkosläkare m.m.
Hade du någon nära med dig? - M :o)
Vilket BB födde du på? - Ystad
Hur stor var bebisen? - 4285g och 53cm
Blev det en pojke eller flicka? - Pojke
Vad fick den heta? - A K R
Var allting värt det? - Ja, absolut!








Gratis bio!

Vill du ha gratis biobiljetter eller presentkort till HM eller nån annan butik? Isåfall tycker jag att du ska bli medlem här http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=55431 Man samlar ihop poäng genom att bl.a registrera sig på olika sidor, eller handla nåt över nätet. Om du ändå hade tänkt beställa nåt från t.ex ellos så varför inte göra det genom gratisbio o samtiigt tjäna ihop poäng till en biobiljett eller presentkort. Jag har redan över 100poäng och har inte gjort nåt mer än besökt olika sidor utan att registrera mig!

Du får 50p om du registrerar dig och 75p om du registrerar dig via länken här uppe

Tycker inte om

Avskyr att drömma mardrömmar o inatt var det precis det jag gjorde! Jag bodde med mina föräldrar o syster i ett hus som vi nyligen flyttat in i. Huset var gammalt och hade långa smala obehagliga korridorer med fruktansvärda tapeter från 70-talet. När man släckte ljuset på kvällarna i mitt rum så gick det "trådar" i väggarna som lös blått o rött och rörde sig runt runt hela tiden, precis som ett gigantiskt kretskort eller vad det heter, svårt att förklara men det var så det började ivf. Av nån anledning så hade jag teckningar på väggarna  som där var linjer på efter ljusen. Jag trodde att linjerna var från att pappret hade varit vikt men mamma sa att det var som det var skurit med kniv.. Men ivf så fortsatte det o vara riktigt obehagligt, det slutade med att jag var inne i J's rum för att göra nåt o där såg jag skepnader och saker kastades mot mig m.m. Jag darrade av rädsla och gick till mamma o sa "Jag sover inte en natt till här, jag o K flyttar nu" mamma svarade "ja, det är verkligen nåt konstigt som händer här, du gör rätt i som flyttar, det borde vi med göra" Efter det så vaknade jag. Drömmen verkar kanske inte så äcklig, men fy faen! När jag vaknade så skakade jag, var så rädd så jag hoppade över till M o somnade där efter ett bra tag. T.om M sa att jag skakade/darrade.... Hade vatt kul o veta vad drömmen betyder, är det för att jag sett på det spökprogrammet på tv4+ mycket på sistone eller för att vi nyss flyttat till hus?

Torsdag

Idag har det inte alls hänt mycket! Sov till 8.30 då K vaknade, sen dess har jag ätit frukost, diskat, kört en maskin tvätt, plocka ut färgburkar m.m. till förrädet, klippt ner en gren från äppelträdet till djuren, spelat Need for speed underground 2, grillat korv, myst o busat med K m.m.

Imorgon ska jag fortsätta tvätta o titta på när M skruvar ihop sitt nya databord

Syster yster

Grattis till körkortet! Det var du värd efter allt slit!

Nu

Nu har vi internet igen!

Jag är lika smart som vanligt ;o) Satte upp min dator på 2 skokartonger och satte mig på golvet för att börja surfa. Då kom rutan "trådlösa nätverk" upp. Att jag inte tänkt på det innan! Men ivf så sitter jag nu i vardagsrummet o surfar på en av grannarnas nätverk! ja, vadå då? Jag slipper sitta på golvet med mina skokartonger som bord ivf

De senaste dagarna har jag varit jättetrött! Har to.m passat på o sova när K har sovit o gått o lagt mig i rimlig tid men är ändå trött!

Nu har vi bott i huset i 10dagar, trivs här änsåläge men jag saknar balkongen! Där var nästan alltid helt vindstilla o enda gången man blev blöt när de regnade var när det ösregnade o blåste som faen! Här har man visserligen tak ovanför trappan, men ligger vinden på "fel" o det regnar så är det både kallt och blöt! Inte roligt alls!

Nu ska jag fortsätta att läsa bloggar m.m.

Lånat

Sitter nu hos mamma o ockuperar hennes dator. Vårt internet blir som sagt inte inkopplat förräns nästa vecka.

  <a<aZXZz<§qq z Skrivet av K

Lördag: Flyttade! Hade fullt upp hela dagen o somnade sen gott på kvällen i sovrummet med silverfärg och en mörkbrun fondvägg. Hade K högst 20 min på hela dagen! Bytade blöja på honom o gav han mat 1 gång. Tur att farmor o mormor finns så mamma får något gjort.

Söndag: Fixade o donade lite

Måndag: Pratade i telefon, handlade och låg på soffan. Kändes som jag inte gjorde nåt vettigt på hela dagen..

Tisdag: Städat bort det värsta i lägenheten, kan väl säga så här att jag var o slängde 5 soppåsar, 1 påse med glas, och var två vändor o slängde papper.  Trodde att det skulle ta högst 2timmar innan jag var tillbaka i huset, men så fel jag hade! Det tog 5 timmar! Men nu är där riktigt fint inför visningen imorrn.

Planerna för resten av veckan ser ut så här

Onsdag:Fixa o dona i huset. Bl.a borra litta i garderoben för att kunna koppla in tven i sovrummet..
Torsdag: Till Bvc med K, handla litta mat o  hoppas på att mäklaren för lägenheten ringer!
Fredag: ??
Lördag: Ska vi flytta tvättmaskinen till hsuet och tömma källaren.
Söndag: ???



Inget internet

Nu försvinner snart vårt internet o kommer tillbaka om 10 dagar förhoppningsvis pga av att vi flyttar till huset imorgon! WooHoo!

Allt är klart med tapesering och målning :o) Har målat sovrummet, M's rum, STOORA hallen och tapetserat vardagsrummet samt målat taket överallt på 2 dagar! Tack för all hjälp ni som har hjälpt till!
Nu ska jag snart gå o lägga mig så man förhoppningsvis är lite pigg imorgon.

Synes om 10 dagar ungefär..